Бившият британски премиер Борис Джонсън за няколко месеца е получил вече над

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън за няколко месеца е получил вече над
Коментари Харесай

Борис Джонсън получил над 1 млн. лири от лекции и речи

Бившият английски премиер Борис Джонсън за няколко месеца е получил към този момент над 1 милион лири (1,16 милиона евро) възнаграждения за лекции, откогато подаде оставка публично през септември. Това сочи формален указател на декларациите за приходите на парламентаристите, съобщи Франс прес.

Джонсън, който е народен представител от Камарата на общините изнесе лекции в последните няколко месеца пред банкери в Ню Йорк, пред американски застрахователи, на конгрес, проведен от Си Ен Ен в Португалия, както и на различен – в Индия. За лекциите той е получил възнаграждения, вариращи от 215 000 до 277 000 лири, демонстрира документът, оповестен на уеб страницата на Народното събрание.

Борис Джонсън напусна поста си през септември, откакто бе оповестил още през лятото, че подава оставка поради редица кавги в неговото държавно управление. Той направи опит да се върне на власт след отдръпването от премиерския пост на неговата приемничка Лиз Тръс, която бе министър председател за по-малко от 50 дни, само че предвид на разгорялата се икономическа рецесия в кралството парламентаристите консерватори избраха да поверят длъжността на някогашния му финансов министър Риши Сунак.

 

Но Джонсън към момента храни очаквания, защото знае, че остава известен измежду гласоподавателите на своята партия, и счита, че има положителни шансове да обезпечи на консерваторите победа на парламентарните избори през 2024 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР